zondag 19 juli 2015

Zomerkleding

Voor de warme zomerdagen maakte ik van restjes tricot striktopjes die hier altijd veel gedragen worden door de meiden. Een erg makkelijk modelletje en het ruimt lekker op in de mand met restanten stof. 
Ook hadden de meiden een patroontje uitgezocht uit een Burda van 2014 waar ik restjes dunne soepele katoen voor kon gebruiken. In plaats van het kantwerkje op het voorpand naaide ik een aantal lintjes met kleurige knoopjes mee met het biaisband als decoratie. Ik vind het wijde model mooi staan bij hun tengere postuur, het geeft ze iets meer 'body'.

Onderstaande halterjurkjes had ik vorig jaar al gemaakt maar nog niet op mijn blog geplaatst. Gelukkig passen ze deze zomer ook nog. Het bovenpand is gebaseerd op de Lorelei zonder de deelnaden, het onderpand is zelf aangetekend. De rood/witte gestipte variant is een wikkeljurk waarbij het striklint door de zijnaad gaat.

Voor mezelf wilde ik nog een goed passend patroon voor een luchtig zomerjurkje. Ik gebruikte hiervoor een patroon van een badpak uit een Knipmode van juli 2011. Dit omdat in het achterpand een middenachternaad zit waarmee ik het jurkje mooi aansluitend kan maken. Ik liet de bovenpanden elkaar wel kruisen in plaats van aan de stofvouw knippen. Uiteraard verlengde ik het patroon tot jurklengte. Bij de blauwe variant was ik nog vergeten de stand van de bovenpanden aan te passen waardoor ik er een halterjurk van moest maken. Bij de oranje jurk had ik ze dus inmiddels aangepast.


Tja en toen kwam ik in dezelfde Knipmode een patroon tegen van een kort bolerojasje met overslag en het leek me leuk om daar een dubbelzijdige variant van te maken met spijkerstof aan de ene zijde en een rood bloemenstofje aan de andere zijde. Helaas kom ik, nu het jasje klaar is, tot de ontdekking dat ik een wat stoerder model beter bij me vind passen en zoek ik toch nog even verder naar een ander patroon.
7 opmerkingen:

 1. Gigantisch mooi weer allemaal! De tuniekjes van de meiden ook, erg leuk! Nu de zon nog terug ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om weer wat te zien!! wat zijn de topjes vrolijk en ook zo fijn om te dragen. De rest is ook weer helemaal als 'vanouds'!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, leuk, leuk, ik kan niet anders zeggen dan LEUK, mooi gemaakt, leuke kleuren en ook de zomerjurk voor jezelf is LEUK:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je mooie dingen gemaakt! Leuk om weer even wat te zien. Gr. Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Weer lekker bezig!! Leuk weer. Waar heb je die blauwe stof vandaan? Zoek zoiets al een tijd maar nergens kunnen vinden. Ik ben benieuwd wat voor moois je nog meer gaat maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wow die jurken die je voor jezelf maakte...superrr! Ik herken de stof, dat is dezelfde stof van de Tante Betsy jurken uit een oudere collectie, wat leuk! En die heb je zomaar ergens gekocht? Leukkk!
  Warme groetjes van Susan die een Tante Betsy blog heeft ;).

  BeantwoordenVerwijderen