dinsdag 24 juni 2014

Hert van karton

Afgelopen weken zijn we druk bezig geweest met de zolderkamers van de meiden. Moet zeggen dat ik hier wel het meest tegenop zag vanwege de hoogte van de kamers maar het is achter de rug na heel veel gaatjes plamuren, schuren en meerdere lagen verf! Daarna begon het leuke werk van inrichten. Gelukkig bleven de meiden bij hun 'oude' voorkeur van hun vorige kamers. (Alleen moest het roze bij Emma nu toch echt wijken voor lichtblauw) Sarah koos voor rood waarbij we wel even moesten slikken toen ze ook echt een rode wand wilde maar het resultaat is prachtig geworden. 

Voor aan de wand maakte ik een hert van karton dat ik al eerder op internet tegen kwam, erg leuk! Zie hier. Een proefexemplaar maakte ik van dun karton beplakt met een leuk printje waarbij ik de onderdelen lamineerde. 
Bij het definitieve exemplaar vergrootte ik de onderdelen met 175% en knipte deze uit een stevige kartonnen doos waarbij ik de onderdelen beplakte met behang. Daarbij gebruikte ik voor nog meer 3d effect de extra onderdelen voor het gewei uit een andere beschrijving, zie hier (ook een super ontwerp maar veel arbeidsintensiever met zoveel onderdelen) Met een lijmpistool bevestigde ik vlinders op het gewei. Sarah is erg blij met haar hert ! (een volgende keer zou ik het liever in een lichtere kleur maken zodat het meer zou afsteken op de muur)
Een aantal spulletjes uit Emma's vorige kamer passen nog prima bij haar lichtblauwe muur. Deze maakte ik een paar jaar geleden. 

Sarah had al een mooie bijpassende kroonluchter, nu Emma ook een mooie hoge kamer heeft vond ik voor haar ook een prachtige kroonluchter via mp waar ik lampenkapjes voor ga maken.

foto uit 'archief' ;-)
Ook kan ik straks de naaimachines eindelijk weer uit het stof halen want er ligt 20 (!) meter stof klaar om gordijnen van te naaien voor de hoge ramen op de kamers van de meiden. 

Nog even voor het gemak hieronder de benodigde onderdelen voor het hert: 
is dus niet mijn ontwerp, ik heb het hier vandaan. 
8 opmerkingen:

 1. wat ziet dat er allemaal leuk uit!
  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er super uit, erg leuk dat hert!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je toch weer creatief! Echt bewondering ervoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat je geweldig leuke kleding naai.
  Ik vraag me af waar jij al die leuke stofjes vandaan haal, wil je dat verklappen aan mij?
  Ik zoek nl. stof voor een winterjas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, hoi, via de groothandel of via internet. Als je googelt op stoffen online kom je al heel wat tegen, succes!

   Verwijderen
 5. Prachtig hoor! Groet mariel

  BeantwoordenVerwijderen