maandag 12 augustus 2013

Even laten zien hoor...

Dat ik trots ben op m'n kinderen dat zullen de trouwe volgers vast al wel gemerkt hebben, ze komen regelmatig voorbij op dit blog. Maar deze foto's wil ik jullie ook zeker niet onthouden.
 
 
 
Ik had bedacht mijn man nieuwe foto's van de kids als verrassing voor vaderdag te geven en dit moest dus in het opperste geheim plaatsvinden. Aangezien ik een fotoshoot schrikbarend duur vind en dan niet te vergeten nog de prijs van nabestellingen, wilde ik de foto's zelf maken. Ontspannen, in eigen vertrouwde omgeving. Ooit vroeg ik voor mijn verjaardag een eenvoudige flitserset die zijn nut al meerdere keren bewezen heeft.
 
Het vergde echter nogal wat voorbereiding. De huiskamer moest half omgebouwd worden tot studio (zere rug!) en het moest allemaal plaatsvinden op een woensdagmiddag waarop ze alledrie vrij waren. Netjes aangekleed stonden ze klaar, de meiden een en al gewilligheid, maar Niels dacht er anders over... ging veel liever met zijn auto's spelen. Het lukte me niet om hem op andere gedachten te brengen en radeloos had ik de hoop al opgegeven toen ik bedacht om alle speelgoedknuffels die we hadden naar beneden te halen en die een rol te laten spelen als fotograaf. Met de meest gekke stemmetjes en zijn geliefde slaapknuffel gedrapeerd over mijn hoofd (moet een gek gezicht zijn geweest) ging het als een tierelier! We hebben heel wat uitgeprobeerd en we hebben lol gehad!
 
 
Snel alles weer met z'n allen opruimen voordat papa thuis kwam want het moest natuurlijk wel ons geheim blijven. Voor flapuit Sarah was de spanning daarvan toch iets te veel want die fluisterde papa 's avonds bij het naar bed gaan in z'n oor: "en we hebben helemaal geen foto's gemaakt"  Ha,ha..
 Hier zijn ze te dicht bij de muur waardoor er teveel schaduw is maar ik vind de compositie zo leuk!
 
 
 
 

We zijn trots op de foto's na al onze inspanning en niet te vergeten: papa was blij met zijn vaderdagcadeau!
 
 
 
 

22 opmerkingen:

 1. Helemaal geweldig! Je hebt geen fotograaf nodig hoor! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooie foto's en natuurlijk kinderen, echt plaatjes! Je bent een echte fotograaf, mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Heel erg mooi. Foto's bij de fotograaf zijn inderdaad schrikbarend duur, maar ik vind deze foto's zeker "fotograaf waardig".

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super zeg! Je hebt echt geen fotograaf nodig, dat ben je zelf. Eigenlijk moet je er wat mee doen!!
  Mariel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel mooier als bij de fotograaf! Echt zo puur/spontaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je mooie foto's gemaakt zeg.. En dan die kleertjes <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze zijn heeeeel mooi geworden! Super! Groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig!
  Mooie composities.
  Wat voor filters bedoel je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. filters? Of bedoel je de flitserset waar ik over schreef?
   groet, Elske

   Verwijderen
 9. Wat een prachtige foto's en wat zien je kinderen er super lief uit, ik volg je blog al een tijdje en ik zie iedere keer weer hele leuke mooie dingen die je maakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw! Ze zijn echt heel erg mooi geworden!

  Wij zijn ooit bij een fotograaf geweest> alle foto's mislukt!!! ongelofelijk> Hij had zijn lens niet schoongemaakt :( uiteindelijk 1 foto meegekregen, maar wél moeten betalen :(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi! de composities, kleren en haar frutsels en natuurlijk je kinderen. Hoe heb je gezorgd dat je zo'n mooie witte achter grond hebt en welke flitser set had je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Deborah

   Ik heb de Jinbei Delicacy D-180 Studio Flits Kit De Luxe. Geen A-merk maar daardoor nog betaalbaar. De lichtsterkte hiervan is niet zo hoog maar voor kinderen prima, gebruik hem ook regelmatig voor de webshop. Wel gebruik ik er softboxparaplu's bij. Voor de achtergrond gebruik ik een heel groot wit kleed van fleece, die ik een stuk laat doorlopen over de vloer. Links en rechts van het object plaats ik 2 flitsers en de 3e flitser gebruik ik om de achtergrond uit te lichten. Eventuele vouwen/oneffenheden in de achtergrond verwijder ik dan achteraf in Photoshop.

   Verwijderen
 12. He-le-maal zelf gemaakt, kleertjes, foto's en kindjes, trots kun je dan wel zijn ja!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel erg mooi! En drie kids allemaal goed op de foto, vind ik een topprestatie ;), komt vast door de mooie kleertjes! Gr. Renate

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw daar mogen jullie zeker trots op zijn. Wat een hoop mooie foto''s. Jij kan ook alles zeg. Erg leuk, vooral de eerste. Groetjes Kamala

  BeantwoordenVerwijderen