vrijdag 12 juli 2013

Vervolg zomerkleding

Voor bij de korte broeken van het vorige blogbericht maakte ik nog bijpassende topjes, snel gemaakt en heerlijk voor op de camping!
 
 
 
Ook dragen de meiden tijdens de vakantie vaak een vest voor de wat killere uurtjes van de dag. Vrijwel ieder jaar koop ik voor Emma en Sarah een sweatvest bij een bekend warenhuis, ieder keer hebben ze wel weer een paar leuke uitvoeringen voor weinig geld waar ik eigenlijk niet meer voor kan naaien. Maar helaas zaten er dit jaar geen leuke exemplaren bij en zat er niets anders op dan toch zelf te naaien. Het zijn 2 heerlijk zachte vesten geworden van nickey velours, gevoerd met tricot volgens het patroon Bandito van farbenmix. Ik liet de capouchon achterwege.
 
 
 
 
 
Voor mezelf maakte ik nog een aantal zomerjurkjes die makkelijk in de tas mee te nemen zijn. Bovenstuk is volgens patroon New Look 6557, versie C. Rokdeel tekende ik na van een King Louie spag dress.
 
 
Het groene jurkje was de eerste poging, vond dat nog niet helemaal mooi vallen, was nog iets te ruim van boven, heb daarna met een aantal aanpassingen de blauwe gemaakt. 
 
 
 
Super snel en gemakkelijk te maken dus na de vakantie ga ik nog een paar maken van wat betere kwaliteit tricot want ik ben bang dat dit 'wegwerpjurkjes' worden na de vakantie... als iemand nog een adresje heeft voor goede kwaliteit stippentricot???
 
Iedereen een hele goede vakantie gewenst!

13 opmerkingen:

  1. Wat veel gemaakt!! En deze vesten zijn uniek en heel vrolijk geworden! Je jurkjes zien er mooi uit,ik zie iid verschil met de groene en blauwe,knap gedaan. Hele fijne vakantie.Geniet van elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die vesten zijn prachtig, veel fijner op vakantie dan een jas. De jurken staan ook goed (wat heb je er mooie sandalen bij).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben weer zwaar onder de indruk, vooral van de vesten!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig allemaal, wat een produktie! Fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke vakantiecollectie !
    De vesten zijn omnipraktisch en toch beeldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie kledingstukken, zeg! Zo mooi afgewerkt allemaal met kantjes en bandjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. wat een mooie kleren allemaal. Knap hoor dat je dat allemaal zelf maakt. En zulke leuke stofjes!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Weer super leuke dingen, vooral je eigen jurkje heel mooi, sluit goed aan en lekker vrolijk. En tja goede tricot, ik ben ook opzoek.....

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie kledingstukken weer, stuk voor stuk, ik heb de vesten even uitgebreid zitten bekijken voor de mooie details. Kan je mij uitleggen hoe je dat doet met een bandje langs de rits afwerken? Vind het erg mooi, maar snap niet hoe je het doet.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh leuke dingen weer! Heerlijke jurkjes en topjes.. En de vesten.. Ideaal! Je meiden groeien hard zeg!

    Groetjes, Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke hemdjes, vesten en jurkjes heb je gemaakt. Jurkje staat je prachtig.

    Geniet van je vakantie!!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super leuke en vrolijke kleding heb je weer gemaakt. Je zult vast veel plezier van je jurkjes hebben en die mooie vesten zijn ideaal voor het wat koudere weer. (had ik ze ook maar meegenomen).

    groetjes Wilja

    BeantwoordenVerwijderen
  13. hallo

    (heb zelf geen blog maar volg je altijd wel zo leuk) maar ik bestel de stippentricot altijd bij www.herberttextiel.nl daar heb je de tricot katoen echt de goede tricot vind ikzelf en hij heeft vele leuke fleurige stofjes! dus moet je daar mischien even kijken!

    groetjes petra

    BeantwoordenVerwijderen