maandag 17 oktober 2011

Nogmaals een jurk

Voor de verandering, ahum, maakte ik weer eens een jurk voor mezelf.
Dit keer gebruikte ik het patroon McCall's M6163.
Als je kijkt naar de voorbeeld foto zou je niet echt zeggen dat het een leuk patroon is, maar ik kocht het voor het gerimpelde voorpand en de raglanmouwen. Ik had zelf een vergelijkbaar patroon getekend op basis van een oud t-shirt met overslag maar dat was het niet helemaal.

Ik heb veel moeten aanpassen. Het rokdeel was aansluitend en heb ik iets laten uitlopen. Verder zat er heel veel ruimte bij de oksels, flink ingenomen dus. Ik liet de rimpeling in de mouwen weg, en  tekende mouwboordjes aan. Ook liet ik de kraag weg waardoor de halslijn aangepast moest worden. Voor de rest ben ik erg tevreden over de pasvorm. Op het achterpand zit een verticale deelnaad waarvan ik eerst het nut niet inzag maar het komt de pasvorm wel echt ten goede. Wel even oppassen dus bij een stof met een groot motief!

De meiden wilden heel graag eens hetzelfde jurkje als mama dus voor hun maakte ik van dezelfde stof ook een jurkje. We hebben afgelopen weekend even met z'n allen geposeerd voor een nieuwe profielfoto want dat was wel echt nodig. (sorry paps, jij mag er niet bij, er moet toch iemand de foto maken)

Een fijne avond iedereen!

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk zo met z'n drietjes een mooi jurkje van dezelfde stof. Hij staat je heel mooi.

  Superfoto heeft de papa gemaakt!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig kleedje, zit je heel mooi! En wat een leuke foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi jurkje, staat je goed.
  Prachtige foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk jurkje! En inderdaad, als je naar de voorbeeldfoto kijkt zou je niet zeggen dat hij zo leuk kan worden met wat aanpassingen! Mooi gedaan!
  De profielfoto is erg mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat staat je dit jurkje leuk! Ik vond de eerste foto helemaal super en bij de 2de dacht ik: huh.....van dit patroon? Maar goed van je dat je met zoveel aanpassingen er zoiets moois van kon maken!
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig jurkje en wat een super leuke profielfoto!! Stoere pet heeft je zoon op, gaaf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtig jurkje heb je weer gemaakt. Zo mooi! Ben jaloers op jouw jurkjes hoor.
  En ook zo'n leuke foto van jullie 4-tjes. En jullie staan er allemaal prachtig op. Lukt mij echt nooit. Er is er altijd wel 1 die de andere kant op kijkt, de ogen dicht heeft of geen zin meer heeft ;-)

  Groetjes, Liane

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw wat mooi zeg! het staat je echt geweldig!
  En wat leuk zo met zijn 3en hetzelfde!
  De foto met vogel heb je leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leukje jurken heb je weer gemaakt zowel voor je zelf als de meisjes! Het staat je erg goed!
  Groetjes Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Even een vraagje hoor... Moet je bij deze mcCalls een naadtoeslag hanteren? Heb ik namelijk als onervaren naaister wel gedaan, maar de jurk is ondanks opmeten zeker 1 maat te groot uitgevallen. :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb volgens mij wel een naadtoeslag gebruikt. De jurk valt inderdaad groot, met name bij de oksels. Ik kan me herinneren dat ik vaak tussendoor heb gepast en nog weer heb ingenomen. Succes!

   Verwijderen