zaterdag 18 juni 2016

Caravan makeover

De afgelopen maand bracht ik ieder vrij uurtje door in een caravan. 

Onze eigen caravan, wel te verstaan... maar zo voelde het nog niet toen we hem net hadden gekocht.

Manlief wilde altijd al graag een sleurhut, zoals ik een caravan gekscherend noem. Ik was er nog niet aan toe. Maar na het zien van de vele gepimpte caravans, zoals op bijvoorbeeld www.caravanity.nl maakten we een deal: er zou een caravan komen maar dan kreeg ik volledig de vrije hand wat de make over betreft.

onze geduldige viervoeter kreeg wat minder aandacht...
Al gauw kwamen we er via een zoektocht op Marktplaats achter welke type caravan we graag wilden: een kleine caravan die op onze eigen oprit zou passen met een toch zo compleet mogelijke indeling waaronder een stapelbed. Het mooiste vind ik de 'klassieke' caravans zoals een Eriba of een Constructam maar we richtten ons uiteindelijk op een 'nieuwere' caravan omdat de technische staat dan vaak wat beter is. 


We vonden een Adria uit 1991 voor een mooie prijs bij een beginnende dealer, met een nog redelijk nieuwe voortent met uitbouw/slaapcabine, ideaal voor onze dochters! Zoonlief kan dan nog bij ons in de caravan slapen, zolang hij dat nog wil. Technisch bleek de caravan in prima staat, wel lieten we de oude banden vervangen voor nieuwe, bredere.


In de afgelopen maand haalde ik de caravan helemaal leeg en zette ik het interieur  in een multiprimer grondverf na grondig ontvetten en schuren. Ik lakte hem af in ral 9010 voor een mooie frisse lichte basis met daarbij lichtblauwe details. 


Hang en sluitwerk dat niet meer goed functioneerde verving ik. Beschadigde randen bijvoorbeeld bij de kastjes haalde ik weg en bevestigde kunststof profielen. 


De klepkastjes voorzag ik van blauw wit geruite plakfolie en ik bestelde leuke muurstickers (bij www.tenstickers.nl, een aanrader!) Her en der bevestigde ik handige draadmandjes. 



Oorspronkelijk zat er een douche in de caravan maar we vonden een toilet handiger en kochten een Porta Potti voor op de verhoging die de vorige eigenaar al had gemaakt. Op de wanden in het toilet kwam lichtblauw vliesbehang met een brei dessin.







Handige extra opbergruimte
Boven het keukentje kwam er een roestvrij stalen stang met bijbehorende bakjes met magnetische onderkant gepersonaliseerd met foto's. 




De kussens bekleedde ik met een jeansblauwe canvas volgens deze ideale methode. Ik tornde de oude ritsen los om ze weer opnieuw te kunnen gebruiken. Ik maakte nieuwe gordijnen van rood/wit geruite stof en ook de grauwe vitrage verving ik door een stippenvariant. 


Blij met het strakke resultaat van de kussens!





De grote voorzit in de caravan gaan we niet gebruiken, met lattenbodems en goede matras wordt dit een vaste tweepersoons slaapplek.






Voor bij het stapelbed maakten we nog een smal trappetje aangezien deze er niet meer bij zat.








Op de vloer kwam nieuw vinyl, op maat gemaakt volgens deze methode.




Nog een paar voor en na foto's:







Verf: Histor multiprimer en aflak op waterbasis
Muurstickers: www.tenstickers.nl (aanrader!)
Plakfolie: Karwei
Vliesbehang toilet: Sanders& Sanders
Draadmandjes: Kwantum en Ikea
Stang en magnetische bakjes + bamboemandje: Ikea
Stoffen van kussens en gordijnen: groothandel, Kwantum en eigen voorraad.
Blauwe accessoires: Action en Ikea
Vinyl: Carpetright


Wat was het veel werk maar ik ben erg blij met het resultaat, het voelt nu helemaal als onze sleurhut!

Italië, we komen eraan!













10 opmerkingen:

  1. Wouw echt super mooi, het lijkt gewoon een nieuwe caravan, daar zul je veel complimenten over krijgen! Fijne vakantie, groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een klus! Echt heel mooi geworden.Precies op tijd klaar! Wat zullen jullie in stijl vakantie vieren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben ook niet van de sleurhutten, maar zoals jij hem hebt gemaakt, geweldig!!! daar zou ik ook wel mee op vakantie willen. Echt te gek!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw wat super gaaf heel mooi, daar zul je veel kampeer mee hebben, zoek je nog een leuke boerencamping.....campingweijdehorst echt genieten daar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super leuk...wie zou daar niet mee op vakantie willen!

    Ik wens jullie heel veel plezier en een super leuke vakantie!

    Groetjes Thea♥

    Crea by Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wow, hartstikke mooi geworden hoor! Een hele klus, weet ik uit ervaring ;-) maar zeer de moeite waard! en ineens is het ook je eigen caravan, heerlijk. Heel veel vakantieplezier gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je Maureen! Ik ben die prachtige caravan van jou ook veelvuldig tegengekomen via google bij het opdoen van inspiratie!

      Verwijderen
  7. Leuke en mooie veranderingen! Mooie inspiratiebron, ik heb een gelijksoortig uitstraling voor mijn raamfolie in de kamer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi hoi!
    Wij hebben dezelfde caravan alleen dan net wat langer want wij hebben onder het stapelbed ook een 2 persoons zit. Nu is mijn vraag: als je de bovenkastjes naar beneden klapt en er een bedje van maakt, dan komen onze gordijnen ook mee naar beneden en wringen ze tegen de rolverduisteringsgordijnen... hadden jullie dit ook? En hoe hebben jullie dit opgelost? Ik hoor het heel graag!
    Groetjes Noortje.

    BeantwoordenVerwijderen