zaterdag 14 januari 2012

Blogpauze


Helaas moet ik hier noodgedwongen een blogpauze inlasten i.v.m. ziekenhuisopname van m'n zoontje Niels. Hij is afgelopen donderdag acuut opgenomen met verdenking op hersenvliesontsteking als complicatie bij de waterpokken. Nu bleek dat het gelukkig niet te zijn maar gaat het om een huidbacterie (streptococ/ staphylococ ) die via een ontstoken waterpok in de bloedbaan is gekomen en nu een flinke ontsteking veroorzaakt heeft in zijn knie met als gevolg een kind met hoge koorts, die het uitschreeuwt van de pijn.

Na een aantal onderzoeken waaronder een punctie van de knie om het vocht in de knie te onderzoeken (het roesje als pijnbestrijding werkte niet dus erg pijnlijk voor Niels, vreselijk...) is er direct antibiotica ingezet. Na een erg onrustige nacht lijkt de antibiotica nu goed aan te slaan en is de angst voor een sepsis (bloedvergiftiging) al een stuk minder. Hij heeft nog veel pijn aan z'n been dat inmiddels flink gezwollen is. Door de pijnlijke onderzoeken, is hij vooral erg angstig geworden. Bij een glimp van iemand in een wit uniform raakt hij al in paniek.

Omdat deze vorm van bacteriële infectie uitgebreid behandeld moet worden moet hij zeker een volledige week blijven, dus heb ik de webwinkel gesloten en zal ik ook hier minder actief zijn. Er eerst maar zijn voor Niels en er moet praktisch natuurlijk ook een en ander geregeld worden voor komende week wat Emma en Sarah betreft.26 opmerkingen:

 1. Wat vreselijk zeg! Waterpokken lijken zo gewoon, maar dat dit er allemaal bij kan komen.... Veel sterkte voor de kleine man, en jullie zelf uiteraard ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè wat akelig voor je kleine mannetje! Naar dat ie zo een pijn heeft (ook voor jou). Maar gelukkig is het geen hersenvliesontsteking!
  Ik hoop dat je knul snel weer mee naar huis mag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O bah, wat een narigheid! Vreselijk, wat zal hij pijn hebben. Veel sterkte in deze drukke tijd in jullie gezin, beterschap voor je mannetje!
  Groetjes, Esrosa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterkte met alles. Dat was even heel erg schrikken, dan gaat er waarschijnlijk van alles door je heen. Hopen dat hij weer snel beter word.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och je arme ventje! Heel veel beterschap daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend allemaal voor jullie, en wat sneu voor de kleine man. Heel veel sterkte voor jullie en beterschap voor je kleine man.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik krijg kippenvel als ik het lees, zo'n klein mannetje en zoveel moeten doorstaan. Hopen dat de antibiotica zijn werk doet en dat hij snel weer opknapt! Beterschap.
  Groetjes Diana

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ai, geen goed nieuws! Veel beterschap voor je kleine man!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zit ook nog in de ziekenboeg wat bloggen/reageren betreft, maar ik wil Niels toch héél veel sterkte, beterschap en snel ontslag uit het ziekenhuis toewensen.

  Wauw, wat een verhaal... wat vreselijk dat hij zo'n pijn heeft, ik hoop dat de knie snel slinkt en dat Niels geen pijn meer heeft.

  Héél veel sterkte allemaal!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Elske,
  Je kent me helemaal niet, maar ik kijk vaak op je blog. Zo ook deze morgen. Ik wens je zoontje beterschap en jullie, die er om heen staan, heel veel sterkte toe.

  Hartelijke groet, Bertha Boonenberg.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dan zit de schrik er goed in!! Sterkte en beterschap voor de kleine man!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Elske-heel veel sterkte toegewenst met jullie Niels. Veel beterschaps-wensen met hart&ziel van Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou wat een schrik zeg.Hopelijk slaat de kuur snel aan en komt er verbetering in zijn zieke lichaampje.Sterkte en veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Natuurlijk gaat dit voor! Als ik je ook maar iets kan geruststellen: ik maakte hetzelfde mee afgelopen april - bij mij kwam de bacterie (ook streptokokken) binnen via een wondje in mijn teen en veroorzaakte een infectie aan mijn bovenbeen. Deze maakte me ook helemaal ziek en ik kreeg ook heel zware antibiotica. Maar ik kwam er terug helemaal bovenop! Veel sterkte en beterschap voor je zoontje. Dit komt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beterschap voor de kleine man en sterkte voor jou nu er van alles geregeld moet worden! We spreken je wel weer als Niels weer beter is, dit is even belangrijker!!
  Groetjes ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jee Elske, wat een naar verhaal! Ik wil je heel veel sterkte en beterschap wensen met Niels! Dat zou je niet denken van een 'onschuldige' kinderziekte.
  Het allerbeste gewenst en vooral heel veel goeds voor Niels, arm ventje!
  Liefs Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dat is echt naar, zo'n klein ziek mannetje in het ziekenhuis! Veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Jeetje wat erg voor zo n klein mannetje en jullie natuurlijk ook.
  Ik wens jullie veel beterschap toe en dat het maar heel snel aan slaat de antibiotica.

  Gr Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ocharme dat ventje. Erg hé, als ze je kind zo'n pijn moeten doen. Hopelijk gaat het nu snel beter, nu ze gevonden hebben wat er scheelt.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Och jeetje was sneu zeg! Begrijpelijk dat je er nu wilt zijn voor je kids en speciaal voor je stoere knul! Geef hem maar een dikke knuffel! Hopelijk wordt hij nu snel beter!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. O joh, wat een narigheid! Veel beterschap voor je kleine mannetje en sterkte met alles!
  Groetjes van Els

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Jeetje, wat schrikken zeg! Heel veel 'betterskip' voor Niels, hopelijk is dit snel achter de rug! Sterkte hoor! Groetjes, Mio

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Sterkte Mam! En heel veel beterschap voor je Niels. Ik zal duimen en een kaarsje branden dat hij snel weer opknapt.
  Groetjes Leny

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat schrikken. Zo'n klein mannetje en dan zo ziek en veel pijn. Ik hoop dat hij snel weer opknapt. Veel sterkte voor jullie

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat vreselijk voor Niels en voor jullie allemaal! En dan ook nog een hele week in het ziekenhuis verblijven, is niet niets. En dat allemaal begonnen met de waterpokken. Ik wens jullie veel sterkte en hopen dat het snel beter met hem gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Jeetje zeg wat zal dat schrikken zijn geweest. Ik hoop dat het nu beter gaat met Niels. Ik wens jullie en vooral Niels heel veel beterschap !

  BeantwoordenVerwijderen