maandag 8 juni 2015

Weer van start!

Eindelijk zat ik de afgelopen weken weer met regelmaat achter de naaimachine. Na onze verhuizing van net een jaar geleden, lag m'n prioriteit elders met alle klussen in en rondom ons nieuwe huis en toen er eindelijk weer meer rust in de tent kwam kon ik maar niet de puf en zin opbrengen om het weer op te pakken.

Vooralsnog probeer ik mijn oorspronkelijk enthousiasme weer terug te krijgen door me voorlopig nog niet te richten op de webshop maar eerst weer een aantal eenvoudige kledingstukken voor de meiden en mezelf te maken.

Voor onderstaande jurken gebruikte ik een patroon uit de Burda februari 2015




Voor Emma op verzoek een 'soulbroek' met uitlopende broekspijpen van een stretch spijkerstof met leuke print met vlinders.  Daarboven nog een zelfgenaaid topje van vorig zomer.



Verder nog 2 korte broeken met bijbehorende topjes en een halterjurkje. 



Voor Sarah's verjaardag heb ik in het najaar nog tijd vrijgemaakt om een jurk te maken, Ze is de enige die nog met plezier een jurk wil dragen dus maakte ik daar nog even dankbaar gebruik van. Het patroon is hetzelfde als van deze feestjurken. Ik maakte er een onderjurk onder voor extra volume. 

Voor de foto heeft ze hem vandaag nog even aangetrokken al is het wel echt een winterjurk met de dubbele lagen...





En omdat dit model haar zo leuk staat deed ik het nog eens over in een vergelijkbare kleurstelling maar dan volledig in tricot.  Maar helaas... alleen voor de foto hieronder heeft ze hem even aangetrokken waarna hij doodleuk weer terug in de kast wordt gehangen. Tja dat is mijn verdiende loon door van te voren niet voldoende met haar te overleggen... ze is per slot van rekening al 8 jaar ;-)












15 opmerkingen:

  1. Je hebt flink lekker achter de machine gezeten... Bij mij ontbreekt de puf ook nog, wil wel, maar...pfff energie zit onder mijn schoenzolen...

    Mooie jurkjes heb je voor jezelf gemaakt. Mooi modelletje!! En voor de dames ook weer lekker vrolijk genaaid.

    Groetjes, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige jurkjes, die voor jezelf vind ik ook erg geslaagd.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. mooi dingen heb je weer gemaakt. vooral het laatste jurkje wat direct weer de kast ingaat! heel mooi! leuk om weer wat van je te lezen.
    groetjes sarina

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het echt leuk om weer meer van je te zien. Je hebt mooie jurken voor jezelf gemaakt, leuk patroon.... Ook de laatste jurk voor je dochter is super!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, wat een mooie jurken. Ik heb geen kleine meisjes meer, bovendien kan ik niet naaien... En die jurken voor jezelf: van mij mag zoiets heel snel in je webshop!! Super!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Is de Burda de lente/zomer uitgave?? Een andere kan ik niet vinden nl.
    Jurken zijn echt mooi. Ook voor de dames. Hier nog een dametje die wel van zwieren houdt..
    Groet, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Wilma, het patroon zat in de Burda met nummer 2/2015. Met een zittende dame voorop in witte blouse en spijkerbroek.

      Verwijderen
  7. Je bent niet de enige hoor die daar last van heeft! Of het hier nou komt omdat mijn model zo groot wordt? Geen idee! Ik zit meer te niksen dan te naaien heel bizar!
    Nah... Fijn om weer zoveel moois van je te zien hier.. Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat fijn dat je er weer bent :-) ik heb je mooie creaties gemist. Altijd leuk die mooie jurken. Liefs Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik heb een patroon van een tricot jurk met raglan mouwen zonder rimpel detail in de zij naad.
    heb je in het patronen blad staan hoe het er ongeveer uitziet qua patroon. Welicht op het stukje waar op je kan zien hoe je het het beste op stof kan leggen.
    ik vind je jurken echt superrrrr blad helaas nergens meer te krijgen. Jammer ik ben gek op jurkjes met dit detail.
    alvast bedankt

    groetjes bianca

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dag Bianca, ik heb het knipvoorbeeld toegevoegd aan m'n blogpost. Succes!

      Verwijderen
  10. Super gave jurken heb je weer gemaakt! Bij mij is de puf ook een hele tijd weg geweest door oa ook een verhuizing! Nu weer heerlijk aan het naaien en genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo,

    Ik vroeg me af of je nog weet waar je stoffen met bloemen van de jurkjes voor jezelf vandaan hebt? Vooral die grijze met roze bloemen lijkt een wat dikkere stof?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Anoniem, de stoffen met bloemen zijn van Stenzo.

      Verwijderen