donderdag 21 mei 2015

Papa's overhemd

En toen was er weer een wit kledingstuk nodig voor school...

Bij serieus gebrek aan wit in de kast deed ik dit trucje nog een keer. Dat was in 2011 voor m'n oudste dochter, ze was toen 5 jaar en ik gebruikte maat 98 . 

Nu voor de jongste dochter, inmiddels 8 jaar, deed ik het nog eens. Zij wilde exact hetzelfde patroon maar dit ging maar tot maat 98 dus moest ik het vergroten naar maat 128/134. Ik kon hierbij de volledige lengte van het overhemd gebruiken. 


Ik hergebruikte de knopenlijst en de manchetten, gaf met elastiek vorm aan de tuniek en voegde rode accenten toe, onder andere met een siersteek en biaisband.


Dochter is tevreden!
8 opmerkingen:

 1. Wat leuk om weer wat van je te zien op je blog. Ik doe altijd heel veel inspiratie op bij jou. Wat een mooi en gaaf tuniek is het geworden. Zo perfect! Mijn complimenten. Wat een leuke manier van recyclen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel knap gedaan! ♥
  Leuke blogpost zo met de grappige 'voor' foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat geweldig gedaan zeg! Echt prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ohh wat super gaaf zeg!!! prachtig!! gr. Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He je bent er weer! Ik was al bang om niets meer te zien van je. Je hebt weer een mooi kledingstuk gemaakt, geheel volgens jouw stijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou helemaal wit,niets voor jou! Maar wat creatief gedaan. Dat is wel weer echt iets voor Blomkes! Super leuk geworden. Ik dacht dat je gestopt was...tot snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ideaal, scheelt een hoop werk als je de basis al hebt. Leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een beeldschoon jurkje van een overhemd!

  BeantwoordenVerwijderen