zaterdag 8 februari 2014

Inspiratie???

 
Vandaag heb ik een aantal aanpassingen gedaan aan het wikkeljurk patroon dat ik gebruik voor de webwinkel (dat overigens niet het Roos patroon is zoals iedereen denkt...)
 
Gerimpeld en/of met balloneffect en 'luchtige mouwtjes'
Ik krijg er spontaan voorjaarskriebels van!!!
 
Sinds de start van Blomkes in 2010 blijft het wikkeljurkje toch wel favoriet van de meeste klanten en het blijft ook nog steeds een leuk jurkje om te maken. Ik vind het ook helemaal top als de kleding van Blomkes ter inspiratie dient voor medenaaisters. Ik doe zelf ook veel inspiratie op via internet! Maar helaas zijn er afgelopen jaar meerdere webwinkels bijgekomen, al dan niet ingeschreven bij de KvK, die ook wikkeljurkjes zijn gaan maken in vrolijke stofcombinaties. Nu weet ik dat wikkeljurkjes snel op elkaar gaan lijken als je een vergelijkbaar patroon en stoffen gebruikt en het is nu eenmaal de werking van het internet maar soms is de gelijkenis wel erg groot.
 

 
 
 
Dezelfde styling: parapluutje, regenlaarzen, zelfs de haarband ontbreekt niet...


Als ik dan ook nog eens een vergelijkbare tekstopmaak tegenkom in de andere webwinkels, hetzij in iets andere bewoordingen word ik wel eens moedeloos. Waarom zou iemand zich daar goed bij voelen?
 
Intussen probeer ik het ook maar als compliment te zien en zeker als stimulans om meer eigen patronen te gaan gebruiken die minder snel gekopieerd kunnen worden.
 
Anders moet ik toch maar weer het patroon van de luxe wikkeljurk gaan gebruiken, dat is tenminste nog een uitdaging voor iemand als je dat patroon na moet gaan maken voor iedere maat ;-)

 
 

17 opmerkingen:

 1. Mooi. Erg mooi. Ben al blij als ik volgens het patron kan werken. Deed het vroeger wel hoor veranderen,maar ben er te lang uit geweest denk ik. Superstofjes!!
  Groet, Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk de aanpassing van de jurk, zie het maar als een groot compliment dat mensen je na-apen ik denk dat je er helaas weinig aan kunt doen en je er druk om maken is zo zonde van je energie maar ik begrijp je frustratie goed! Blijf maar lekker zo doorgaan ik geniet van je jurken en de mooie foto's.

  Groetjes Arjanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk de aanpassing aan de wikkeljurkjes! Jammer dat er zoveel nagemaakt wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat je erg baalt van het "jatwerk" van andere webwinkels. Ik maak ook wel eens iets bijna zoals op een site staat, maar altijd voor eigen gebruik, en zet dan altijd netjes een link naar de inspriatiebron op mijn blog. Maar ik vind het echt niet kunnen om bijna dezelfde jurken met bijna dezelfde foto's te plaatsen in een webshop. Zou de kwaliteit ook hetzelfde zijn? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke nieuwe jurkjes.
  Ja balen lijk met het als je je eigen werk in een webshop van een ander ziet, geeft aan dat de ander blijkbaar jaloers is op jouw ontwerp talent en dit dan blijkbaar copieert.
  Ik moet wel zeggen dat ik o.a. jouw ontwerpen ook graag als inspiratie gebruik, maar alleen voor eigen gebruik, ik verkoop niks.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jemig wat een lef van mensen om zomaar zonder blikken of blozen exacte kopietjes van jouw jurkjes te gaan aanbieden op internet! Ik zou het inderdaad maar als een compliment beschouwen.
  Ik gebruik zelf ook wel vaak merkkleding of andermans jurkjes als inspiratiebron maar dan probeer ik er wel altijd een eigen draai aan te geven, dat is toch het leuke van creatief bezig zijn?
  Ik vind vooral de eerste aanpassing van je jurkje erg mooi, leuk dat het een beetje balloneffect krijgt!

  Groetjes Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als mensen inderdaad inspiratie halen uit de kleding voor eigen gebruik vind ik dat alleen maar leuk! Het gaat me vooral om de naaisters die met vergelijkbare jurkjes een webwinkel beginnen en dan soms ook nog niet eens ingeschreven staan bij de KvK waardoor ze niets hoeven af te dragen en de jurkjes voor een lager bedrag kunnen aanbieden...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik raak ook altijd geïnspireerd door jou maaksels maar om er nou zelf aan te gaan verdienen vind ik ook wel heel ver gaan hoor!
  Ik zou zeggen.. Lekker doorgaan waar je mee bezig bent! Je hebt en houdt je eigen unieke steil waar niemand aan kan tippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kijk reglmatig op je blog en vergaap me aan je foto's. Ik vind het prachtig wat je maakt en geweldig hoe je patronen weet aan te passen zodat ze beter vallen of nét dat beetje extra hebben.

  Ze kunnen je ideeen jatten, je werk nabootsen maar dát kan niemand van je afnemen. Ik kan me onmogelijk voorstellen dat iemand zich mooi vrolijk ;-) voelt van jatwerk. Zulke winkeltjes zullen het vanzelf op moeten geven.

  Kortom ik snap dat je hier echt van baalt (ik heb me er zelfs al boos over gemaakt), maar laat je niet uit het veld slaan! Wat jij maakt is prachtig en wees nou eerlijk alleen de grote merken hebben te maken met vervalsingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Er kan niemand van deze combinaties maken als jij! Hoe ze het ook namaken het zal altijd net dat beetje extra missen, Die gave bezit je of je bezit die niet. Heel akelig maar iid zie het maar als een compliment.Blijf dicht bij jezelf dan komt het zeker goed. Mooie plaatjes altijd fijn om van te genieten! gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Probeer het inderdaad als een compliment te zien. Het vervelende is, dat iemand zonder KvK allerlei andere kosten ook niet heeft en dus ook niet rekent en een prijs neerzetten die van geen kanten klopt.

  Maar als ik zo naar jouw kleding en winkel kijk, zie ik wel dat je prachtige kwaliteit kleding maakt en dat dat ook uitstraalt voor de aanstaande koper. Ik geniet er altijd van als ik zulke foto's zie met mooie jurkjes...

  Geniet van het creëren van een nieuwe collectie, want dat is ook ontzettend leuk om te doen :D

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. he dat is niet zo leuk, je steekt er een hoop tijd in. je bovenste jurkjes zijn ook leuk. ik vind trouwens jou jurken beduidend mooier, veel beter van pasvorm ook
  groetjes sarina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Duidelijk nagemaakt inderdaad! Een mooi compliment is het wel, maar ik snap dat je er moedeloos van wordt.

  Ikzelf volg je vooral omdat we dezelfde, vrolijke, ietwat hysterische ;), smaak delen en ik het leuk vind om te kijken wat je maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jeetje, dit is wel heel erg nagemaakt. En wat brutaal om daar dan een winkel mee te beginnen. Totaal geen fatsoen zeg! Hoop dat de namaakster jouw blog ook leest en zich een hoedje schrikt en haar eigen ideeën gaat ontwikkelen. Ze zal zich rot moeten schamen!
  Jouw kleur/stoffen combinaties zijn altijd erg goed en ik gebruik het ook als inspiratie, maar ja, ik naai alleen voor mijn dochters. Ga vooral door, want ik kijk altijd graag op jouw blog onder het genot van een kopje thee!
  Liefs Janneke uit Duitsland

  BeantwoordenVerwijderen
 15. You are indeed my inspiration! I've resisted learning to sew all my life till the last few months - I finally got a sewing machine and gave sewing a go -all because I so so so loved your beautiful dresses and wanted to be able to make clothes for my own daughters.
  En ja, m'n eerste jurkjes zijn wikkeljurkjes geworden, geen idee welk patroon jij gebruikt (heb wel gezocht om iets dergelijks, maar niet gevonden) en ja, de stoffen zijn hier totaal anders dus ze zullen nooit precies hetzelfde worden...en.... ze gaan verkopen, nou dan moet ik eerst nog een heleboel leren!
  Blijf lekker doorgaan Elske. Ik vind het prachtig om je new creations te zien.

  Nynke uit Nieuw Zeeland.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is echt heel erg vervelend! Jammer dat mensen zelf geen inspiratie hebben! Je bent ook een grote inspiratiebron voor mij! Leuk om naar je vrolijke kleding te kijken! En je foto's zijn nog mooier! Dat zou ik ook wel eens willen leren, zo mooi fotobewerken!
  Ga vooral door!

  BeantwoordenVerwijderen