vrijdag 12 juli 2013

Vervolg zomerkleding

Voor bij de korte broeken van het vorige blogbericht maakte ik nog bijpassende topjes, snel gemaakt en heerlijk voor op de camping!
 
 
 
Ook dragen de meiden tijdens de vakantie vaak een vest voor de wat killere uurtjes van de dag. Vrijwel ieder jaar koop ik voor Emma en Sarah een sweatvest bij een bekend warenhuis, ieder keer hebben ze wel weer een paar leuke uitvoeringen voor weinig geld waar ik eigenlijk niet meer voor kan naaien. Maar helaas zaten er dit jaar geen leuke exemplaren bij en zat er niets anders op dan toch zelf te naaien. Het zijn 2 heerlijk zachte vesten geworden van nickey velours, gevoerd met tricot volgens het patroon Bandito van farbenmix. Ik liet de capouchon achterwege.
 
 
 
 
 
Voor mezelf maakte ik nog een aantal zomerjurkjes die makkelijk in de tas mee te nemen zijn. Bovenstuk is volgens patroon New Look 6557, versie C. Rokdeel tekende ik na van een King Louie spag dress.
 
 
Het groene jurkje was de eerste poging, vond dat nog niet helemaal mooi vallen, was nog iets te ruim van boven, heb daarna met een aantal aanpassingen de blauwe gemaakt. 
 
 
 
Super snel en gemakkelijk te maken dus na de vakantie ga ik nog een paar maken van wat betere kwaliteit tricot want ik ben bang dat dit 'wegwerpjurkjes' worden na de vakantie... als iemand nog een adresje heeft voor goede kwaliteit stippentricot???
 
Iedereen een hele goede vakantie gewenst!