zondag 30 juni 2013

Zomerkleding en bloglovin

Belangrijk:

Google reader gaat stoppen per 1 juli en net als vele andere bloggers heb ik ook een Bloglovin account gemaakt. Dus wil je mijn blog blijven volgen, klik dan op de Bloglovin widget (rechtsboven op mijn blog!)

 
Intussen komt de vakantie snel dichterbij, nog een weekje school en dan is het zover, heerlijk!
 
 De webwinkel is in juli gesloten en ik heb nu tijd voor het maken van eigen zomerkleding. De meiden hebben vorig jaar in de vakantie veel korte broeken gedragen en willen dat steeds vaker. Daarom maakte ik tussendoor alvast 4 stuks. Het is een eenvoudig modelletje op basis van de korte broek van patroon Tina. Sommige staan een beetje gekreukt op de foto want die heb ik zo uit de was geplukt voor de foto, ze worden hier op het moment veel gedragen. Desnoods met een legging eronder aangezien het weer nog niet echt wil meewerken :-(
 
 
 
Voor mezelf maakte ik nog een paar tricot jurkjes voor op vakantie. Het patroon komt uit de My Image winter 2010/2011 en verlengde ik tot jurk. Het zongebruinde vakantiekleurtje moeten jullie er maar even bij denken ;-)
 
 
 
Bovenstaande jurk maakte ik van een restantje tricot dat ik nog over had van het maken voor een jurk voor mijn zus. De print is helaas toch niet helemaal mijn ding maar het blijft een super patroon!
 
 

De rode jurk past qua print beter bij me, hierbij paste ik het patroon aan tot een luchtig zomerjurkje met spaghettibandjes.
 
Ik heb de smaak weer helemaal te pakken, heb nog een aantal jurkpatroontjes liggen die ik wil uitproberen maar daarvoor moet ik eerst nog op zoek naar mooie effen tricot!

P.s. n.a.v. de vragen over de clogs die ik draag bij het rode jurkje:
Dala Clogs: Vera/Ronja Röd, gekocht bij brandos.nl


 

14 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijke korte broekjes! En je jurkjes zijn weer super zeg! In eerst instantie dacht ik gelijk o ja de rode is echt een Blomkes jurkje,maar toen ik nog eens goed keek vond ik toch de andere toch ook heel erg mooi staan,complimenten.Enne Bloglovin...help ik zal eens snel kijken hoe of wat. Fijne vakantie vast.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk weer allemaal! Je jurkjes staan allebei super hoor! Nu hopen op de zon en dan lekker genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De jurkjes zitten je als gegoten.Prima modelkeuze voor jouw mooie figuur ! Ik vind het groene nét even leuk als het rode.
    Ook de shortjes lijken me een interessante aanvulling van de zomergarderobe.Zowel voor thuis als op reis !
    Nét als 'vlijtige Lies' moet ik in mijn haar krabben bij het bloglovin-bericht...kan ik dan binnenkort geen blogs meer volgen op mijn pc ? Seffens eens googelen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allemaal erg mooie en ik vind die groene je wel heel mooi staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Staat je erg goed ook de groene.
    Zoals mijn voorgangers ookal zeiden,de rode is een echte blomkes!
    Joun rode haksandalen vind ik ook helemaal tof, mag ik vragen waar je die gekocht hebt?
    Fijne vakantie
    Groetjes mariel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mariel, zie blogbericht voor info over de clogs!

      Verwijderen
  6. De jurkjes zijn heel mooi, maar ook de korte broeken zijn leuk! Hopelijke kunnen ze veel gedragen worden!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind de groene jurk heel erg mooi staan bij je huid. Misschien knalpaarse schoenen erbij dan is het meer jouw kleur denk ik. Ik probeer je patroon van de korte broekjes te vinden, maar kan hem niet vinden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Mama Deborah, via onderstaande link kom je bij het patroon. Ik heb de zakken achterop vervangen door steekzakken. Succes!

      http://www.naaipatronen.nl/cinderella-tina.html

      Verwijderen
  8. Wow wat mooi allemaal!! De korte broeken zijn zo vrolijk, dat is wellicht een idee voor mijn 2 rokjes-meisjes! Ideaal voor op vakantie. De jurkjes ben ik helemaal weg van! Supermooi gemaakt.
    En alvast een fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een mooie Blomkes jurkjes weer. Staat je goed, heb gelijk zin om het patroon er weer bij te pakken voor mezelf, (de vorige is te hard gekrompen en hangt bij oudste dochter in de kast)
    De broekjes zien er ook erg leuk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hele mooie dingen weer! Heerlijk die vrolijke jurkjes! En die korte broeken zijn ook helemaa leuk!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie creaties weer!! Ik ben weer onder de indruk. Jurkjes staan je prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen