maandag 17 september 2012

Nieuwe winterjassen in de maak...

Nou de dames hebben de stoffen voor hun nieuwe winterjassen dan eindelijk uitgezocht. Ik ga toch ook maar weer een nieuwe voor Sarah maken want hoe mooi ze de paarse Roos jas van vorig jaar ook vond, ze wil toch liever weer een winterjas met een capuchon en als ik dan toch voor Emma bezig ben... Ik trek dus weer het patroon Tinka Bella uit de kast, altijd een succes bij de meiden en ik vind het zelf ook een leuk patroon om te maken.
 
Wat Emma betreft wordt het toch wel lastig hoor, die krijgt een hele eigen smaak en er valt weinig met haar te onderhandelen. De laatste tijd vind ze de combinatie blauw en roze erg mooi bij elkaar dus had ik een paar combinaties van die kleuren aan haar voorgelegd maar die werden zonder pardon allemaal afgekeurd. Uiteindelijk koos ze tegen verwachting in een grijs/roze ribstofje uit mijn oudere voorraad (waar mama ook erg blij mee is!) Niet te geloven trouwens, het is een stofje uit 2008 en toen ik het in handen had viel me op hoe erg de kwaliteit van de ribstoffen van Stenzo in de loop van de jaren is afgenomen. Deze stof is nog mooi vol van kwaliteit maar de ribstoffen van afgelopen jaar waren veel dunner en minder dik geweven waardoor het ook veel sneller slijt op knieen en ellebogen, jammer hoor... Maar goed, dit stofje krijgt dus nog een mooie bestemming en voor Sarah was de keuze ook snel gemaakt, die was er vlot uit en koos voor de mooie rode stoffencombinatie.De applicaties van de konijnen zijn niet zomaar uitgezocht, nee de reden waarom Emma perse konijnen op haar jas wilde zien jullie hieronder. We hebben afgelopen zomer gezinsuitbreiding gehad! Maak kennis met Dunya en Desie, 2 zusjes uit hetzelfde nest.Ze mochten niet allemaal mee;-)


 
Nu nog eerst een bestelling afmaken voor een klantje die binnenkort jarig is en dan gauw met de jassen beginnen. Ik heb er zin in!


9 opmerkingen:

 1. Wat een mooie stofjes hebben de dames uitgekozen.

  Bridget begint ook steeds meer precies te weten wat ze mooi vind en wat niet.

  Wat een schatjes zijn Dunya en Desie.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Worden vast weer prachtige jassen! Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De konijntjes zijn erg schattig! De jassen kunnen bijna niet anders dan prachtig worden met zulke mooi stoffen. Ben erg benieuwd, succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaaah lief! Wat een dotjes zeg die konijntjes!
  Mooie stofjes heb je uitgezocht voor de jassen van de dames! Hier ook al een eigen smaak hoor waardoor veel wordt afgekeurd.. Maar ik denk dat het wel goedkomt met de jassen zo.. Leuk ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou het ziet er goed uit de stof keuze van de dames! Lastig maar ook leuk dat ze een eigen smaak ontwikkelen! Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.En wat hebben de konijntjes grappige namen;).Het zijn wel snoepjes om te zien zeg! Groet en succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schattige konijntjes!!!
  En voor de jassen ben ik razend benieuwd naar het eindresultaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ze hebben mooie stofjes uitgekozen! En toch moeilijk inschatten soms wat ze mooi vinden, dan kan vaak snel veranderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben heel benieuwd hoe de jassen er uit gaan zien! De stoffencombinaties zijn in ieder geval veel belovend! Enne....als je voor de paarse jas geen liefhebber meer hebt...ik houd me aanbevolen ;-)
  Groetjes Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een superschattige konijntjes enne leuke stofjes hebben de dames uitgekozen.

  Stuit net toevallig op jou blog en zie erg leuke dingen voorbij komen, kom vast vaker even piepen ;)

  BeantwoordenVerwijderen