zondag 29 januari 2012

Weer volop bezig

De rust is hier weer gekeerd, Niels moet nog ruim anderhalve week van de totale 4-weken antibioticakuur maar dan hopen we dit vervelende hoofdstuk ook af te kunnen sluiten. Hij loopt weer vrolijk rond, is wel een stukkie afhankelijker dan we van hem gewend zijn maar dat is natuurlijk ook niet gek na zo'n ingrijpende ziekenhuisopname voor een 2-jarige.

Ik heb intussen weer wat voor mezelf gemaakt. In de nieuwe Burda zag ik onderstaande jurk, erg leuk met die verschillende deelpanden. De rits in het achterpand vond ik niet mooi dus die heb ik achterwege gelaten, ook niet echt noodzakelijk bij gebruik van een rekbare stof.


De knalkleuren op bijvoorbeeld onderstaande pagina vind ik helemaal geweldig, dus koos ik een rode effen stof om te kunnen combineren met een kobaltblauw shirt. Lekker veel contrast. 


Uiteindelijk liep het heel anders dan ik in m'n hoofd had. Ik wilde de naden aan de buitenkant locken en vervolgens plat stikken om zo de verschillende deelpanden te benadrukken aangezien de jurk effen van kleur zou worden maar ik had mijn hoofd er niet goed bij want ik lockte ze toch weer aan de binnenkant (macht der gewoonte he?) Zin om de panden over te doen had ik ook niet dus gebruikte ik een siersteek om de naden door te stikken. Op die manier vallen de naden ook meer op dacht ik... had ik dus beter niet kunnen doen want door de siersteek gingen de naden golven (ging vooraf op m'n proeflapje wel goed, grrrr....) en wat ik ook probeerde, bijvoorbeeld strijken met veel stoom, niets werkte.


Het bovenpand moest vlgs. de beschrijving voorzien worden van een beleg maar dat vind ik altijd maar zo half... en omdat de rode stof te dik was om ook aan de binnenkant te gebruiken, gebruikte ik een katoenen tricot van Stenzo om het bovenpand in z'n geheel te voeren.Het jurkje is, vanwege de golvende naden, dus niet een favoriet geworden, het is ook iets aan de strakke kant, maar ach ik ben weer een ervaring rijker en ik doe wel weer eens een nieuwe poging maar dan misschien met gebruik van meerdere kleuren.


Emma wilde haar nieuwe jurk ook laten zien, het is de Roos 3026 maar dan met een aangetekend halterbovenstukje, de banden kunnen kruislings achter met knoopjes vastgezet worden (zodat er een bolero overheen gedragen kan worden) of kunnen in de nek gestrikt worden.

Er hangt trouwens nog een jurkje in m'n kast, dat er waarschijnlijk niet zoveel uit zal komen. Over het stofje twijfelde ik al een beetje, vond het bij nader inzien toch niet zo bij me passen, heb het nog geprobeerd op te vrolijken met paarse mouw- en halsboord maar nadat ik het voorpand had geknipt en dit eens goed bekeek wist ik zeker dat het gedoemd was om te mislukken: een rond patroon kwam precies uit ter hoogte van m'n linkerborst met nog erger..een paarse stip in het midden ha, ha! Stof over om opnieuw te knippen was er niet, dus toch maar af gemaakt en misschien maar een jasje erover?


Als laatste moet ik jullie toch echt even de tassen laten zien die we gekocht hebben van de kleuterjuf van Emma. Zij heeft een passie voor tassen en pimpt deze op een originele manier waarbij ze gebruik maakt van prachtige borduurwerken,  ze is gek op kleur, bloemen, vintage en folklore en laat zich inspireren door de Staphorster klederdracht. Neem vooral eens een kijkje op haar website:Emma heeft een Hollands tasje uitgezocht die alvast mooi bij haar nieuwe jurk past. En ik smolt helemaal bij het zien van die lieve hertjes en het mooie vogeltje!

10 opmerkingen:

 1. Ik vind de jurk er prachtig uitzien. Staat je super! Ik vervang de belegjes ook steeds door volledige voering.
  Het kleedje van Emma is ook heel mooi geworden! Heb je weer goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind je jurk eigenlijk wel leuk hoor! En blij dat het wat beter gaat met je zoontje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat de rust weer een beetje is teruggekeerd in huize Blomkes. Liever heb jezelf wat dan één van de kids-bah. En je bent weer goed op dreef. Ik vind je Burda-jurk te gek evenals je showende dochter. Mooie dag en week toegewenst met hart&ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Allereerst fijn dat het weer beter gaat!En wat een super hip jurkje staat je echt heel mooi.En de paarse jurk...tja zo lijkt er niets mis mee,maar ik vind het moeilijk oordelen zo,en een jasje erover en niemand ziet het stoffen'probleempje'. Hippe juf zeg ik zal haar tassensite eens bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie dingen weer! Super jurkjes voor jezelf en je meis en ook erg leuke tassen! Mooi gemaakt! Mooie foto's =)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het ook een hele mooie jurk vooral die rode, staat je echt heel erg goed. (ik zou willen dat ik iets meer durf had, want ik ben gek van rood)En je dochter ziet er ook prachtig uit in haar mooie jurk.
  Fijn dat het beter gaat met jullie zoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. haha, ik moet echt hard lachen om het bloemenhartje... geen schot in de 'roos' zeg maar.... ;)
  het rode jurkje staat je goed! Jammer dat je er zelf niet zo blij mee bent. je dochter is een plaatje in haar Roosje. En wat een leuke tassen!
  groetjes, Mio

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ooo... ik word helemaal blij van jouw foto's. Geweldig die kleuren !!
  Ik vind de paarse jurk geweldig!! oke die stip daar is misschien een beetje apart, maar ach..
  De jurk van je dochter is echt schitterend !!
  Ik vind de rode ook mooi, jammer dat je er zelf minder tevreden over bent

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je rode jurk staat super! Het jurkje van je dochter is ook geweldig en wat betreft je paarse jurk gewoon een leuke button/broche op de stip van de bloem doen of met spijkerjasje veel beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind je de rode jurk mooi staan ! Jammer dat jou de stiksels irriteren. Ik vind deze jurk trouwens heel wat mooier dan het model uit de Burda en die paarse jurk ziet er ook goed uit,maar ik snap wat je bedoelt met de stip!
  En ik blijf complimentjes geven: Ik vind het jurkje van je dochter schitterend, zou zo bij mij in de kast mogen hangen. ik zal eens kijken of ik het patroon ook kan bemachtigen.
  groetjes Danielle

  BeantwoordenVerwijderen