dinsdag 29 november 2011

Feest!


Afgelopen zondag vierden we de verjaardag van Sarah en die van mezelf (we zijn 2 dagen na elkaar jarig) Groot feest dus! Sarah is altijd al een poppenmoeder geweest en was dan ook erg blij met haar nieuwe poppen.

Voor de pop maakte ik ook een prinsessenjurk, ik had nog net genoeg restjes stof over.


Verder wilde Sarah heel graag een Lalaloopsy pop. Ik begrijp het niet helemaal, vind het eerlijk gezegd maar rare poppen. Maar goed, smaken verschillen en Sarah was dan ook erg blij toen ze de pop van opa en oma kreeg. Omdat ik geen zin had om nog meer kleine kleertjes te maken, ben niet zo van het kleine priegelwerk, kocht ik hier kleertjes voor de Lalaloopsy.






zondag 20 november 2011

Mierzoet!

Wat is het toch leuk om 2 dochters te hebben. En dan ook echt van die meisje-meisjes. Ik kreeg een bestelling geplaatst: ze wilden allebei een nieuwe prinsessenjurk met de volgende kenmerken: tot op de grond, net als Doornroosje en Assepoester. Verder moest de jurk kunnen zwieren en zwaaien en heel belangrijk, hij moest glimmen!


Ik heb ze gemaakt van lekker glimmende voeringsstof. De bovenjurk is gemaakt van stippentule die ik nog had liggen en kan er ook af gehaald worden. Ze zijn op de groei, want dan kunnen ze voorlopig vooruit. Het naaien was een ramp, het modelletje was eenvoudig maar die stof glibbert en glijdt alle kanten op en als je dan ook nog ruwe handen hebt door het koude weer blijf je er regelmatig in haken. Maar goed, ze zijn af en ik heb 2 hele blije meisjes.

Hier moest nog even getest worden of ze ook elegant als echte prinsessen de trap op en af konden lopen


He, he, even uitrusten van het zwieren en zwaaien terwijl ze naar de film ' Het paard van Sinterklaas' kijken. De jurk werd hierbij zorgvuldig uitgewaaierd neergelegd. Want tja, dat hoort nu eenmaal zo.

zondag 13 november 2011

Canvasontwerp

Iemand blij gemaakt met een ontwerp voor een canvas, zo leuk om dit ter afwisseling te doen!


maandag 7 november 2011

Winterjas Roos 5006

Voor Emma maakte ik een nieuwe winterjas, patroon Roos 5006. Ze wilde een jas met rits maar ik wilde graag het patroon 5006 gebruiken aangezien de grootste maat van het patroon volgend jaar te klein zou zijn. Ik had natuurlijk het patroon over de middenvoorlijn kunnen knippen voor een rits maar dat vind ik jammer van het model. Zat ook nog even te denken aan een extra beleg in de jas voor een rits maar omdat hij snel af moest zijn, zijn het toch knopen geworden. Qua breedte was een maat 104 prima, ik vind de jas breed vallen. Wat de lengte betreft heb ik een kleine 10 cm aangetekend. Ik had zelf een mooi knalrood ribstofje in gedachten maar ze vond paars mooier en dat werd het dus.

Onderstaande winterjas die ik vorig jaar voor Emma maakte, patroon Tinka Bella, kan ik gelukkig doorschuiven naar Sarah. Dat is weer het voordeel van 2 meiden. En Sarah ook helemaal blij, want stiekem vond ze de jas van Emma mooier dan haar eigen jas.