maandag 25 juli 2011

De laatste naaiactiviteiten...

He, he, vrijdag was dan eindelijk de laatste schooldag en wat waren we toe aan vakantie. Afgelopen week heb ik vrijwel ieder vrij momentje achter de naaimachine gezeten om alle bestellingen voor de vakantie af te ronden en ook al is het leuk werk, ik kan nu even geen wikkeljurkje meer zien... Na de vakantie gaan we vrolijk weer verder!Verder laat ik nog even de jurken zien die ik al geruime tijd geleden voor mezelf maakte, weer hetzelfde model van tricot. Ik blijf het erg mooi vinden met het geplooide voorpand en ze zitten zo lekker.Was ik trouwens in de veronderstelling dat ik unieke jurken had gemaakt blijk ik nu 3x dezelfde stof gekozen te hebben als jurken uit een eerdere collectie van Tante Betsy. Ik ben, zoals ik al eens noemde, fan van de King Louie jurken en kwam erachter dat Tante Betsy vergelijkbare jurken verkoopt maar dan iets minder klassiek. Mmmmm... blijkbaar heb ik dus dezelfde smaak, gelukkig is het model wel anders. Ik vind het trouwens lastig om mooie tricot te vinden, een katoen/elastan mengsel pluist veel sneller dan een viscose/elastan mengsel en daarin zit ook nog veel verschil in kwaliteit. Niets is frustrerender dan een zelfgemaakte jurk die na 2x wassen al gaat pluizen... (paarse jurk)
Ik maak de jurken nu trouwens wel met het hele voorpand dubbel, het kan dan net nog uit 2 meter tricot. Voorheen liet ik de onderslag ergens in de taille eindigen.
Heb mezelf ook nog getrakteerd op 2 geweldige jurkjes van KL (weliswaar in de uitverkoop) als beloning voor na het afvallen. Je kunt nooit genoeg jurkjes hebben! (al denkt m'n man daar anders over)

Gisteravond (-nacht, ahum...) nog de laatste korte broek gemaakt die bij de topjes Tina hoorde van m'n vorige bericht. Vandaag vierden we Emma's verjaardag, alweer 6 jaar geworden, en kon ik het haar mooi als cadeau geven.Verder kreeg ze van ons een Nintendo en daar wilde ik nog een hoesje voor maken. Gevoerd met wattine voor goede bescherming en in de binnenkant 3 kleine vakjes voor de spelkaartjes (of hoe je dat ook noemt, we zitten er nog niet helemaal in...) Wat een gepruts, helemaal als het laat is en je moe bent. Geef mij dan toch maar een kledingstuk te maken.


Binnenkort gaan de machines voor hun jaarlijkse onderhoudsbeurt weg, moet dus echt even noodgedwongen een naaipauze houden, voelt wel een beetje kaal...

9 opmerkingen:

 1. De jurkjes staan je erg mooi,het bandje bij de hals is een leuk detail. Het hoesje voor de nintendo lijkt mij inderdaad een gepruts maar het is een leuk resultaat.
  Gefeliciteerd nog met je dochter.

  Fijne vakantie.
  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige jurken heb je voor jezelf gemaakt ! (en je andere creaties zijn natuurlijk ook super).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je dochter, dat is nog eens een mooi hoesje. Zulke mooie tref je niet in een gewone winkel!!!

  Ik kan me voorstellen dat je even geen overslagjurkje meer kan zien. Die van jezelf zijn prachtig geworden, staan ook heel mooi.

  Ik vind ze altijd ideaal dragen, zomer of winter. Hahaha, inderdaad ik heb ook altijd het gevoel dat het leeg is als de machines in onderhoud zijn, maar ja het moet wel, hè.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie wikkeljurken heb je gemaakt, zowel in de kindermaten als voor jezelf, staan je mooi!! Prachtig hoesje, geloog best dat dit een friemelwerkje is geweest. Nog gefeliciteerd met je dochter en fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wauw wat een geweldige dingen heb je weer gemaakt.
  Die jurkjes voor jezelf zijn prachtig!! ze staan je geweldig! welk patroon gebruik jij ervoor?
  En dat nitendo hoesje is ook geweldig geworden. zelf patroon ontwikkeld ervoor? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jaloers! wat mooi! ik wou dat ik dat voor mezelf kon maken!

  ps,: ik hou weer een nieuwe giveaway
  http://janimie.blogspot.com/2011/07/100-followers-give-away.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt weer erg leuke jurkjes gemaakt, zowel voor jezelf als de verkoop! Heel mooi!
  Geniet van de vakantie!
  Groetjes Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mag ik zo brutaal zijn om te vragen welk patroon je gebruikt voor die nep-King Louie-jurkjes voor jezelf? Ik ben al tijden op zoek naar zoiets, maar heb het nog niet gevonden...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. MootjeK:

  Het patroon heb ik getekend op basis van een oud overslag t-shirt dat ik uit elkaar heb getornd.

  BeantwoordenVerwijderen