vrijdag 10 juni 2011

Ben zo happy!

Na de geboorte van Niels (nu ruim anderhalf jaar geleden) was ik vrij snel weer op m'n oude gewicht maar langzaam slopen de kilootjes er toch weer bij. Door het geven van borstvoeding had ik altijd trek maar toen Niels groter werd en minder ging drinken en ik dus eigenlijk minder hoefde te eten snaaide ik vrolijk verder. Met als gevolg dat ik niet meer de kleding kon dragen die ik graag wilde.

Aangestoken door een vriendin die na de derde ook wel wat kilootjes kwijt wilde, besloot ik met haar mee te doen. Niels drinkt sinds een maandje niet meer bij me en ik heb het gevoel dat m'n lichaam weer helemaal van mezelf is. (ook al was het een mooie en bijzondere periode...)

Het gaat goed, ik ben 7 kilo kwijt en wat voel ik me happy! De kleding die klaar lag om weggedaan te worden pas ik weer en ik kan weer leuke zomerjurkjes aan zonder dat ik bang hoef te zijn dat mensen denken dat ik weer zwanger ben. (aangezien de meeste kilo's op m'n buik zaten...)

Het 2e jurkje hier onder maakte ik van een tricot die ik al heel lang had liggen. Ik ben gek op de jurkjes van King Louie met de mooie bloemen maar vind ze best prijzig. Ik had een patroon besteld van een wikkeljurkje van McCall's M6163 met plooitjes vanuit de zijkant maar kan het nergens meer vinden. (grrrrr...) Waarschijnlijk door manlief samen met een stapel kranten bij het oud papier gedaan. Waarom maken ze die patronen niet wat groter en van stevig wit papier zoals van Cinderella en Mamudesign??? Dan maar zelf een patroon getekend, na een proefjurkje nog wat aanpassingen gedaan en nu helemaal tevreden.
Het proefjurkje van restjes tricot

Het definitieve jurkje

De jurkjes zitten heerlijk!

Verder maakte ik nog een shirt van restjes tricot, dat ruimt weer lekker op. De meiden vinden het geweldig dat m'n shirt zo mooi bij hun jurkjes past en wilden graag even mee op de foto.
Het biasband van de halslijn lijkt op de foto trouwens bijna zwart maar is in werkelijkheid donkerpaars.


 

18 opmerkingen:

  1. wauw....!!!
    Wat een prachtige dingen heb je voor jezelf gemaakt!! het staat je echt heel erg mooi!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige kleding heb je gemaakt! De stofjes zijn ook ontzettend mooi en vrolijk bij elkaar. En je kan zien dat je lekker in je vel zit... het staat prachtig!!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super jurkje en topje! En je ziet er hartstikke goed uit. Maar ik ken het gevoel. Was ik van mijn eerste net de kilo's kwijt, werd ik zwanger van de tweede. En het gevoel dat je je eigen kleding nog niet aan kunt, vreselijk! Ik moet nog een paar kilo, en ik heb mezelf voor deze winter een nieuwe garderobe belooft.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. De kleding staat je allemaal super en meer kilos hoef je volgens mij niet meer af te vallen toch? Je figuur is super nou volgens mij.
    groetjes Danielle

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Danielle,

    Ha,ha nee hoor, nu probeer ik het zo te houden! bedankt voor je compliment

    groetjes, Elske

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Erg leuk!! Ennuh.. lekker he die kilo's eraf! zo goed voor je eigen gevoel.. je ziet er stralend uit ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het staat je allemaal prachtig en je ziet er stralend uit. Leuke combinatie van de stofjes ook, de kleuren staan je goed.
    Het is inderdaad erg lastig om je figuur terug te krijgen naar de bevallingen, heel herkenbaar. Maar wat goed dat het jou gelukt is, geniet ervan.

    Fijn weekend.

    Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dank je wel voor je leuke reactie op mijn blog en wat leuk dat ik je zo op blogspot ook weer tegenkom. Ben natuurlijk meteen volger geworden (mijn volgers zijn nog steeds niet zichtbaar door problemen met blogspot)
    Wat een mooi jurkje en shirtje heb je voor jezelf gemaakt. Echt heeeeel mooi! Toch wel een stukje goedkoper dan King Louie he?! En net zo leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Je straalt helemaal!Fijn voor je dat je weer helemaal happy bent.En dan nog met van die mooie jurkjes super!Het shirtje is ook een leukerd!Groet

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Zowel het jurkje als het shirt staan je prima!!Je straalt ervan!!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een leuke jurkjes heb je voor jezelf gemaakt! Het staat je erg goed!
    Nu de slanke lijn vasthouden! Maar dat lukt vast.

    Groetjes Ingeborg

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een leuke jurkjes!!! Ik vind ook het `proefmodel' erg geslaagd. En knap gecombineerd, de stofjes voor de top. Ga ik toch ook maar weer eens proberen...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke dingen maak jij! Mag ik vragen welk patroon je hebt gebruikt voor het t-shirt?

    Groetjes Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Jolanda,

    Ik tekende het patroon op basis van een oud overslag shirt dat ik los heb getornd

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Super mooi jurkje! Staat geweldig! Ik ben opzoek naar zo'n patroon mijn budget is niet gemaakt voor echte king louie jurkjes ;) Zou je het misschien willen delen?
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, zie het berichtje dat ik antwoorde aan Judith hieronder,

      Succes!

      Verwijderen
  16. Oooo, dat jurkje! Ik was even aan t googelen voor zo'n patroon, dus van mij ook de vraag: zou je t willen delen? Dit in t kader van mijn goede voornemens: zoon 2 is vandaag 1 jaar geworden en ik heb bedacht dat ik weer eens vaker wat voor mezelf mag gaan doen. En het eerste wordt een vaste naaiavond per week, waarop ik niks voor de heren ga maken, maar alleen maar leuke jurkjes voor mezelf! (En dan over een tijdje ook een afvalpoging, nu drinkt meneer nog bij mij).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Judith, als je even kijkt bij mijn recente blogberichten (kastaanvulling) zie je nog meer van dit soort jurkjes die ik naaide + de patronen die ik ervoor heb gebruikt. Succes!

      Verwijderen