donderdag 10 maart 2011

Project zomerjas

Tussen de bestellingen door ben ik een beetje aan het rommelen tussen m'n stoffen want ik wil een nieuwe zomerjas voor Emma maken. Vorig jaar maakte ik deze maar die is inmiddels te klein, gelukkig kan zus Sarah hem nog aan. Vind het nog steeds zo'n mooie stof, baal ervan dat ik de roze variant hiervan ergens had gezien en gewoon heb laten liggen! Het is trouwens wel meer een voor en najaars jas door de dikkere stof.

Ik ben er al wel over uit dat ik hetzelfde patroon wil gaan gebruiken, uit een Bizzkids, weet zo even niet meer welk jaar. De jas heeft middenvoor, achter en bij de mouwen ruches. Bij deze jas is dat niet zo opvallend omdat ik ruche in dezelfde kleur heb gebruikt als de stof. De ruche moet nu juist gaan opvallen. Vandaag heeft Emma meegekeken en de volgende combinatie moet het gaan worden (polkadot stof als voering) Ik heb haar gelukkig een beetje kunnen sturen anders was het een knalroze jas geworden maar deze roosjes vind ze ook helemaal geweldig en als ik het band met roodkapje erin verwerk is ze helemaal tevreden!

De onderste stof van de Dapper collectie is toch echt m'n favoriet! Vind hem zo onwijs mooi. En ik ben niet de enige, in de webwinkel is rokje 'Guusje' in deze stof ook de favoriet.
Ik heb er al weer helemaal zin in, ook al weet ik nog dat die rucheband rond de ronde deelpanden nogal een gepriegel was. Maar goed het zal wel even duren voordat ie af is, de lopende bestellingen gaan nog even voor. Emma vroeg voor het naar bed gaan of ze hem morgen al aan kon, om de druk nog even te verhogen zeg maar...   

4 opmerkingen:

  1. Prachtige jas. En de combinatie van stofjes, is gewoonweg super! Lekker vrolijk, roosjes, bloemetjes, vlindertjes... en dat prachtige kleurtje blauw, dat staat prachtig bij elkaar.

    Veel succes met het maken van de jas!!

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig.Mama doet dat toch wel even!!Prachtige stofjes hebben jullie uitgekozen,ben benieuwd naar het eindresultaat,succes.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Elske,

    Ook maar eens even jou blog bekeken, Leuk hoor.
    En wat een mooi kleertjes/foto's.

    Succes met de jas voor Emma, maar dat zal wel weer een plaatje worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi! Viavia kwam ik gister op je webwinkeltje terecht en nu zie ik dat je ook een blogje hebt. Wat leuk, heb me gelijk toegevoegd aan je volgers ;). Je maakt leuke meidendingen zeg, heerlijk zoveel kleurtjes! Deze jas is ook echt super! Gr. Renate

    BeantwoordenVerwijderen